A Bos Turus Trade Kft. olyan nemzetközi piacoknak is szolgáltat húst amelyek követik a Halal hagyományokat.


Kiadó: Bos Taurus Trade Kft. • 5100  Jászberény, Cserkész utca 11. •  bostaurustradekft@gmail.com 
D ®
A muszlim vallás szent könyve, a Koran szerint az étel “Halal”-nak minősül, ha megfelel a Szent Koran és az Iszlám Jogtudomány által lefektetett szabályoknak és követelményeknek.
A Halal vágás során az állatot egy éles tárggyal (késsel), a lehető leggyorsabban ölik le, ezzel csökkentve a vágással járó fájdalmat.
A  vágás során a személy, aki elvágja az állat torkát pontosan Mekka felé néz.
Az állatokat az imam vagy imam gyakornok áldja meg a vágás előtt. A mészárlás maga, a torok, a légcső és a nyakban lévő erek elvágásával történik, ezzel az állat gyors halálát okozva, a gerincoszlop különálló késekkel való vágása nélkül. A fej levágása előtt a vért hagyják kifolyni. Ennek célja a lehető legtöbb vértől megsza-badulni, megelőzve ezzel a mikroorganizmusok kialakulását. A gerincoszlopot nem szabad elvágni, mert a művelet közben megsérülhetnek a szívhez tartó idegszálak, ez szívleálláshoz vezet, amely a vér megrekedését okozza az erekben.
Más módszerekhez képest az iszlám szabályok szerint vágott hús tovább marad friss, a vér hiánya miatt. A Sharia tiltja mindenféle genetikailag módosított étel fogyasztását, illetve minden ásványi és kémiai eredetű anyagot amely káros lehet az egészségre.
Ez az oka, hogy minden Halal termékhez kapcsolódó előkészület, folyamat, tárolási és szállítási körülmény különleges, melyet feltétlenül hitelesíteni és jelölni kell a Sharia szabályinak megfelelően.
Elérhetőségek:
Székhely:
5100 Jászberény,
Cserkész utca 11.

Fióktelep:
5136 Jászszentandrás,
Felsőtanyai út 12.

Megrendelések:
Tel.: +36 57 546 012,
Fax.: +36 57 546 010
E-mail: bostaurustradekft@gmail.com