Kiadó: Bos Taurus Trade KFt. • 5100  Jásberény, Cserkész utca 11. •  bostaurustrade@gmail.com
D ®
A rítus szerinti, vagy szertartásos vágást “Shechitah”-nak, a vágást végző személyt sakternek hívjuk, mindkettőt a héber Shin-Chet-Tav szóból eredeztetjük, melynek jelentése elpusztítani, illetve megölni. Koshernek nevezünk minden olyan ételt amely a zsidó törvény élelmiszerekre vonatkozó szabályai szerint készült el.
A sakter nem sima hentes,  vallási személy, aki otthonosan mozog a zsidó törvények-ben, kiváltképp az étkezési szokásokra, kashrutra vonatkozóan. A Tóra megköveteli a szarvasmarha és a szárnyasok szertartásos keretek közti vágását, ezt nevezzük Shechita-nak.
A  vágás módja egy gyors, mély vágás a torkon egy tökéletesen éles, recézetlen pengével, amelyben nincs egyenetlenség. Ez a módszer fájdalommentes, két másod-perc alatt eszméletét veszti az állat, így széles körben ez a lehető leghumánusabbnak tartott vágási módszer.
A szertarás célja a még élő állat torkának elmetszése, ezzel azonnali és fájdalom-mentes halált okozva. A vágás egy speciálisan élezett késsel történik és a légcsövet, a nyelőcsövet, illetve a nyak fő vénáit és artériáit érinti, erős vérzést előidézve. A vágást követően, egy erre szakosodott személy megvizsgálja az állat belső szerveit bármiféle fiziológiai elváltozást keresve, ami a húst “nem-kosherré” tenné.
Manapság az egész Kosher folyamat, beleértve a besózást is, a hús csomagoló üzemben megy végbe a rabbi felügyelete alatt, aki garantálja, hogy az étel kosher.
A termékeken található egy pecsét, amely tanúsítja, hogy az élelmiszer komplett előállítási folyamata megfelel a Tórában foglaltaknak.

A Bos Taurus Trade KFt. olyan nemzetközi piacoknak is szolgáltat húst amelyek követik a Kosher hagyományokat.


Elérhetőségek:
Székhely:
5100  Jászberény
          Cserkész utca 11.

Fiók telephely:
5136 Jászszentandrás,
Felsőtanyai út 12.

Megrendelések:
Tel.: +36 57 546 012,
Fax.: +36 57 546 010
E-mail: bostaurustrade@gmail.com